Αρχιτεκτονική μελέτη παιδότοπου στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ : Ένα βιομηχανικό κτίριο του περασμένου αιώνα επεξεργασίας αλιπάστων ,στην ιχθυόσκαλα Καβάλας ,γερασμένο από τα χρόνια και ταλαιπωρημένο από την χρήση του τελευταία, σαν νυκτερινό κέντρο, έπρεπε να μεταμορφωθεί και να φιλοξενήσει μια νέα εντελώς διαφορετική δραστηριότητα.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ : Η μεταμόρφωση του υπάρχοντος σε ένα χώρο σύγχρονο ,εξοπλισμένο με τις απαραίτητες υποδομές , για να στεγάσει το όραμα των πελατών μας , ένα σύγχρονο παιδότοπο υψηλών προδιαγραφών , που πραγματικά έλειπε από την πόλη μας .

 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Απογυμνώσαμε το κτίσμα από όλες τις περιττές προσθήκες και επενδύσεις , έγιναν οι απαραίτητες επισκευές , άνοιξαν ξανά τα ανοίγματα προς τον έξω χώρο αφήνοντας το φώς και το βλέμμα να μπούν στο χώρο , τοποθετήθηκε νέο ξύλινο δάπεδο , επενδύθηκαν τοίχοι και οροφές με γυψοσανίδα και ενσωματώθηκαν ο φωτισμός και ο κλιματισμός σύμφωνα με την μελέτη. Η καινούργια κουζίνα , το μπάρ και ο χώρος τραπεζοκαθισμάτων εξοπλίστηκαν πλήρως για να εξυπηρετούν τα παιδιά και να προσφέρουν χώρο χαλάρωσης και ψυχαγωγίας στους συνοδούς τους . Η παιχνιδοκατασκευή έφτασε μέχρι τον ουρανό και προσφέρει διασκέδαση με άπειρες διαδρομές και περιπέτειες στα παιδιά. Η εξωτερική όψη του κτιρίου ντύθηκε χαρούμενα για να υποδέχεται τους επισκέπτες . Τέλος η ασφάλεια στην διάρκεια του παιχνιδιού και της παραμονής γενικά στον χώρο του παιδότοπου, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο για όλες τις επιλογές μας σε κάθε φάση του έργου ..